Back on track to …

Home»Uncategorized»Back on track to …

Back on track to …

Nextjet kommer från den 09 januari att sätta in större flygplan på morgonflighter till Arlanda och på kvällsflighter från Arlanda. Dessutom kommer det att gå att flyga till och från Gällivare igen.

Nextjet har flugit Kramfors – Arlanda sedan 2008. Under åren har olika sträckningar och rutter använts för trafiken beroende på hur upphandlingskraven sett ut och vilka övriga destinationer som trafikerats. Sedan det stått klart att Nextjet fortsätter att flyga Gällivare – Arlanda har en ny strategi för flygtrafiken i Norrland tagits fram som innebär ett stort lyft för Kramfors. Den innehåller följande:

»» Större flygplan, ATR 72, med plats för 68 personer (från 09 jan)
»» Direkttrafik till Gällivare på kvällar och från Gällivare på mornar (från 09 jan)

– Kramfors är en viktig destination där vi ser en stor tillväxtpotential. Under lång tid har vi haft en god beläggning vilket gör att vi nu väljer att sätta in ett större flygplan. Dessutom har efterfrågan på linjen till Gällivare varit stor sedan den försvann. Den nya strategin möjliggör att vi återinför möjligheten att resa mellan Kramfors och Gällivare vilket känns väldigt bra säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.

Hela 2017 års tidtabell finns nu bokningsbar på www.nextjet.se och hos din resebyrå.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra resenärer möjligheten att åter resa till och från Gällivare. Vi och Nextjet förstärker samarbetet på flera punkter. ATR72 är ett modernt flygplan och innebär att antalet tillgängliga platser från Kramfors ökar rejält, säger Tomas Jansson, VD Höga Kusten Airport.

För mer information
Henning Lindberg, Försäljnings- och Marknadschef Nextjet Tel. 0705 – 39 65 86
Tomas Jansson, vd Höga Kusten Airport Tel. 070-615 01 28

 

By |2017-02-15T16:07:45+01:00December 21st, 2016|Uncategorized|Comments Off on Back on track to …