En trygg start på resan

Hem»En trygg start på resan
En trygg start på resan2020-07-13T21:02:32+02:00

Information om Covid-19 och flygresor

En trygg start på resan
Våra resenärers hälsa och trygghet är vår största prioritet när flygtrafiken ökar igen – tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

Höga Kusten Airport följer utvecklingen dag för dag och får information från Folkhälsomyndigheten och andra relevanta myndigheter.
På Höga Kusten Airport följer vi även den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA:s riktlinjer som har tagits fram för att minska smittspridning i samband med Covid-19.
Du kan därför uppleva att vi har andra rekommendationer än i samhället i övrigt.
I terminal vill vi att du bär munskydd och via skyltar påminner vi alla om att hålla avstånd.
Vi vill också att medföljande tar adjö eller välkomnar resenärerna utanför vår terminal.

Förändringar i tidtabellen
Information om avgångar och ankomster till Höga Kusten Airport uppdateras löpande på Höga Kusten Airports hemsida. Personalen på Höga Kusten Airport har inte möjlighet att uttala sig om ändringar i tidtabellen eller inställda flyg innan informationen har publicerats av det berörda flygbolaget.

För mer information kring din resa eller frågor om om- och avbokningar, kontakta ditt flygbolag.

Utlandsresor – reserekommendationer från UD
Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. För mer information besök Folkhälsomyndighetens sida om reserekommendationer från UD.

Hantering av Covid-19 på Höga Kusten Airport
Med anledning av spridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 följer Höga Kusten Airport kontinuerligt den information som kommer från ansvariga myndigheter och har direktkontakt med Folkhälsomyndigheten.  Vi följer utveckling från dag till dag och vidtar de åtgärder som myndigheterna anser nödvändiga.

För Höga Kusten Airport är alltid säkerheten för våra passagerare och våra medarbetare högsta prioritet. Utifrån de rekommendationer som kommer från ansvariga myndigheter har Höga Kusten Airport säkerställt rutiner för att minimera risken för smittspridning på flygplatsen. Det innebär bland annat att desinficering av incheckningsdiskar, ytor i säkerhetskontrollen och i gaten sker efter varje avgång. Höga Kusten Airport uppmanar alla passagerare att vidta god handhygien och respektera medresenärer genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk för att hindrar eventuell smitta från att spridas.

På Höga Kusten Airport finns även information från Folkhälsomyndigheten om covid-19 utplacerad i terminalen.