Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad

Hem»Okategoriserad»Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad

Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad

Kramfors 2019-06-20

Flygtrafiken vid Höga Kusten Airport säkrad

 

Det blir Amapola Flyg AB som kommer att trafikera linjen Hemavan – Höga Kusten Airport –  Stockholm/Arlanda, med start den 26 oktober i år. Trafikverket har nu tilldelat flygbolaget trafiken för perioden oktober 2019 oktober 2023.

Amapola Flyg kommer som tidigare att flyga sträckan Hemavan/Tärnaby – Höga Kusten Airport – Stockholm/Arlanda vilket tryggar direktflygförbindelsen med Arlanda de kommande fyra åren.

– Trafiken kommer att bli minst lika omfattande som i dag, med två dagliga turer på vardagar och en tur på söndagar till och från Stockholm, säger Per Enroth, flygplatschef.

 

Sedan tidigare har Trafikverket beslutat att Höga Kusten Airport ska trafikeras med stöd av allmän trafikplikt från och med den 26 oktober 2019. Det innebär att Trafikverket, på regeringens uppdrag, tecknar ett fyraårigt avtal med och betalar ersättning till det trafikföretag som utför trafiken.

 

I avtalet med Trafikverket om allmän trafikplikt förbinder sig Amapola Flyg att uppfylla kvalitets- och kvantitetskrav för exempelvis utbud, kontinuitet, flygplanstyp och biljettpriser på den aktuella flyglinjen. Det innebär bland annat att minst 18 000 flygstolar ska erbjudas per år, att mellanlandningar inte är tillåtna och att ungdomar under 12 år, studenter och pensionärer betalar högst 700 kronor exklusive moms för en enkelresa.

 

– Det känns verkligen bra att alla beslut nu är fattade och att vi, tillsammans med vår samarbetspartner Amapola Flyg, kan lova våra resenärer direktflyg till bra priser, avslutar Per Enroth.

 

 

För mer information, kontakta

Per Enroth, vd, Höga Kusten Airport, 0612-71 81 23, per.enroth@hkairport.se

Av |2019-06-20T12:30:33+02:00juni 20th, 2019|Okategoriserad|