Skip to main content

Flyg fossilfritt

Vill du också göra flyget till ett grönare alternativ? Vi samarbetar med Fly Green Fund för att minska flygets klimatavtryck och bidra till utvecklingen och användning bioflygbränsle. Oavsett om du reser i tjänsten eller privat kan du vara med! Genom att köpa biobränsle reducerar du hela eller delar av din flygresas koldioxidavtryck. Kom ihåg, varje droppe biobränsle räknas!

Att ta sig till och från Höga Kusten Airport

Till Höga Kusten Airport kan man ta sig med både bil, flygtaxi och tåg. Flygplatsen har direktanknytning till Ådalsbanan/Botnianbanan. Vi ska dock säga att tågtiderna i nuvarande tågtidtabell tyvärr inte stämmer så bra överens som vi önskar med en del av våra flygtider. Arbete pågår för att få tillstånd en bättre överensstämmelse för samtliga avgångar och ankomster.

Här kan du se vilka tågtider som gäller.

 • Biljettregler

  NYA BILJETTREGLER
  Från och med den 25 oktober 2019 har Amapola ändrat priskoncept, vilket innebär att vissa regler har ändrats för biljetter gällande exempelvis incheckat bagage. Dessa ändringar gäller inte bokningar som har gjorts innan den 25 oktober 2019. För mer information besök populAir hemsidan. 
 • Hyrbil

  Vi rekommenderar er att boka er hyrbil innan ankomst. Vill man hyra bil direkt på plats får man räkna med en stunds väntan innan bilen levereras.

  För bokning och information:
  AVIS 0620-135 30
  Hertz 0620-135 07
  Europcar 0770-770050, 0660-811 87

 • Parkering

  Parkeringen är gratis! Motorvärmaruttag kostar 40 kr/dygn.
  Information i Servicecenter i terminalbyggnaden.

 • Flygtaxi

  Flygtaxin kräver förbokning. Du kan förboka genom att ringa 08-120 920 00 eller besöka deras hemsida www.flygtaxi.se.

Fikasugen & Internet

Kaffe och varuautomat
Är du sugen på något gott så kan du köpa kaffe, smörgås, godis och dricka i vår kaffe- och varuautomat

Internet
Har du en stund över eller behöver arbeta medan du väntar? I så fall kan du utan kostnad koppla upp dig mot Internet.

Säkerhetskontrollen

Så här går det till:

 • Lägg ditt handbagage på bandet till röntgenmaskinen samt ta av dig ytterkläderna, som även de ska röntgas.
 • Du ska nu passera genom metalldetektorn. Om du har något otillåtet på dig genom säkerhetskontrollen så ombeds du lämna kvar föremålet/föremålen, alternativt om tid finnes checka in det.

OBS: För information om vilka föremål som ej är tillåtna i handbagaget ber vi er gå in på Transportstyrelsens hemsida. Förbjudna föremål

Säkerhetskontrollen har ingen skyldighet att förvara de föremål du inte får ta med dig, du kan välja att kasta, gå till Informationen och förvara föremålet där, eller skicka det med post hem. I vårt (Höga Kusten Airports) fall kan du om tid finns vända dig till incheckningen för att placera föremålet i ditt incheckade bagage alternativt checka in ytterligare en väska.