Trafiken säkrad på Höga Kusten Airport

Hem»Okategoriserad»Trafiken säkrad på Höga Kusten Airport

Trafiken säkrad på Höga Kusten Airport

Flygtrafiken på sträckan Höga Kusten Airport – Arlanda är nu säkrad för de närmaste åren. Trafikverket har nämligen beslutat om s.k. allmän trafikplikt på den aktuella sträckan. Trafikplikten innebär att Trafikverket, på regeringens uppdrag, tecknar avtal med och betalar ersättning till trafikföretag som utför trafik på sträckor, som annars inte är kommersiellt lönsamma. Det är framför allt kommuner i norra Sverige som berörs av avtalen.

Avtalet, som är fyraårigt, kommer att gälla från oktober 2019. Inför beslutet, som bygger på noggranna utredningar och analyser, har Trafikverket fört dialog med aktuella kommuner, flygplatser och operatörer.

– Det här betyder naturligtvis mycket för oss, säger Per Enroth, flygplatschef på Höga Kusten Airport. Vi kan nu ha en helt annan framförhållning i planeringen av verksamheten på flygplatsen. Och det innebär också en helt annan trygghet för våra resenärer.

Av |2018-03-19T16:01:50+01:00mars 19th, 2018|Okategoriserad|Kommentarer inaktiverade för Trafiken säkrad på Höga Kusten Airport